Cursusaanbod: PGP Algemeen

Bekijk deze animatie voor de opzet en werkwijze van het scholingsaanbod praktijkgerichte programma's voor de niet-pilotscholen. Via de zelfevaluatietool (Word) (Excel) (Pdf) kan elke school bepalen waar zij momenteel staat in het ontwikkelingsproces. Met de uitkomst kunt u een gerichte keuze maken uit het scholingsaanbod passend bij de leervragen van uw school. 

 

10 cursussen gevonden


PGP Algemeen
PGP Algemeen

Alles wat je moet weten over LOB in het praktijkgerichte programma (ONLINE)

Tijdens de training leert u waarom LOB de rode draad is bij de invoering van de praktijkgerichte programma's en gaat u zelf praktisch aan de slag met het maken van een praktijkgerichte LOB opdracht.
SPV

PGP Algemeen
PGP Algemeen

De rol van de docent als coach/begeleider in het praktijkgerichte programma

In deze fysieke module draait het om de rol van coach/begeleider binnen het praktijkgerichte programma Specifieke aandacht is er daarbij voor LOB. We gaan aan de slag met (veranderende) didactische vaardigheden die hierbij nodig zijn.
SPV

PGP Algemeen
PGP Algemeen

De veranderende rol van de docent (ONLINE)

In deze online basismodule van een dagdeel krijgt de deelnemer zicht op de verschillende (veranderende) rollen die een docent (of het verantwoordelijke docententeam) bij het vormgeven van de praktijkgerichte programma's.
SPV

PGP Algemeen
PGP Algemeen

Een passend PTA bij het praktijkgerichte programma (ONLINE)

In deze verdiepingsmodule staat centraal: “wat moet en wat mag bij het schoolexamen praktijkgerichte programma’s?”, “wat is een (goed) PTA?” en “hoe maken we een vertaalslag van het examenprogramma naar het PTA?”
SPV

PGP Algemeen
PGP Algemeen

Hoe kom ik tot een goede beoordeling van het praktijkgerichte programma?

In deze verdiepende module over beoordelen van het praktijkgerichte programma buigen we ons over de vraag: “Hoe kom ik tot een goede beoordeling” en gaan we concreet aan de slag met het ontwikkelen van een beoordelingsmodel.
SPV

PGP Algemeen
PGP Algemeen

Hoe maak ik een goede praktijkgerichte opdracht? (ONLINE)

Dit is een hands-on module waarbij we heel concreet een vraag vanuit het bedrijfsleven/ een instelling of mbo uitwerken naar een praktische levensechte opdracht voor leerlingen.
SPV

PGP Algemeen
PGP Algemeen

Koppeling praktijkgerichte programma’s met mbo’s, bedrijvennetwerk en maatschappelijke instellingen (ONLINE)

Het is een volgende stap die u kunt zetten in de ontwikkeling van uw pgp rond de vraag: hoe leg en onderhoudt u de contacten met mbo’s, het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen en komt u tot een samenwerkingsnetwerk?
SPV

PGP Algemeen
PGP Algemeen

Ontwerpen van een onderwijsprogramma

Een verdiepende scholing om scholen die al gekozen hebben voor de invoering van één of meerdere praktijkgerichte programma’s verder op weg te helpen bij de vertaling van het praktijkgerichte examenprogramma naar een onderwijsprogramma.
SPV

PGP Algemeen
PGP Algemeen

Op weg naar een effectieve leeromgeving

In deze module krijgt u inzicht hoe u een effectieve leeromgeving kunt creëren en inrichten. Welke middelen zijn er nodig om uw PGP-omgeving zo effectief en uitdagend mogelijk te maken voor leerlingen?
SPV

PGP Algemeen
PGP Algemeen

Werkbijeenkomst 'aan de slag met praktijkgerichte programma's'

Een werkbijeenkomst van een dagdeel waarbij u met een deel van uw eigen team onder deskundige leiding concreet aan de slag gaat met een actieplan voor de invoering van een praktijkgericht programma op uw school.
SPV

Bezig met laden    Meer cursussen worden geladen