Cursusaanbod: Nieuwe Leerweg

31 cursussen gevonden


Programma-overstijgend
Programma-overstijgend

Alles wat je moet weten over LOB in de nieuwe leerweg (ONLINE)

Tijdens de training leert u waarom LOB de rode draad is in de nieuwe leerweg en gaat u zelf praktisch aan de slag met het maken van een praktijkgerichte LOB opdracht.
SPV

None
PGP Technologie & toepassing

De duurzame woning (PR33)

Eendaagse cursus gericht op een duurzame woning. De duurzame onderwerpen worden op een populaire manier technisch bekeken. Enkele duurzame onderwerpen zijn zonneverwarming, gevraagd ventileren, een warmtepomp, enz.
Brink techniek te Hattem

Programma-overstijgend
Programma-overstijgend

De rol van de docent als coach/begeleider in het praktijkgerichte programma (ONLINE)

In deze verdiepingsmodule komt de rol als coach/begeleider binnen het praktijkgerichte programma uitgebreid aan bod. Er wordt aandacht besteed aan de (veranderende) didactische vaardigheden die hierbij nodig zijn.
SPV

Programma-overstijgend
Programma-overstijgend

De veranderende rol van de docent (ONLINE)

In deze online basismodule van een dagdeel krijgt de deelnemer zicht op de verschillende (veranderende) rollen die een docent in de nieuwe leerweg heeft.
SPV

None
PGP Technologie & toepassing

Duurzaam met (afval)water

U werkt - op locatie - aan praktische opdrachten over duurzaam omgaan met water thuis/op school en over het terugwinnen van energie en grondstoffen uit afvalwater. Het cursusmateriaal is direct toepasbaar in uw lessen.
IKcircuLEER

Programma-overstijgend
Programma-overstijgend

Een passend PTA bij het praktijkgerichte programma (ONLINE)

In deze module staat centraal: “wat moet en wat mag bij het schoolexamen praktijkgerichte programma’s?”, “wat is een (goed) PTA?” en “hoe maken we een vertaalslag van het examenprogramma naar het PTA?”
SPV

Programma-overstijgend
Programma-overstijgend

Evalueren (formatief) en examineren (summatief) van het praktijkgerichte programma (ONLINE)

Deze online basismodule van een dagdeel gaat in op hoe u de leerlingprestaties binnen het praktijkgerichte programma op een kwalitatief goede manier kunt beoordelen.
SPV

None
PGP Dienstverlening en Producten

Hoe geef ik vorm aan het praktijkgerichte programma Dienstverlening en Producten?

Eendaagse training. Wat zijn de kansen en mogelijkheden van het praktijkgerichte programma D&P om uitdagend en contextrijk onderwijs te maken?
SPV

None
PGP Economie en Ondernemen

Hoe geef ik vorm aan het praktijkgerichte programma Economie & Ondernemen?

Eendaagse fysieke training gericht op het vormgeven van het praktijkgerichte programma Economie & Ondernemen (E&O) in de school. Hoe kom je tot goede E&O opdrachten en wat vraagt dit van de rol van de docent?
SPV

None
PGP Informatietechnologie

Hoe geef ik vorm aan het praktijkgerichte programma Informatietechnologie? (ONLINE)

Eendaagse online training gericht op het vormgeven van het praktijkgerichte programma Informatietechnologie (IT) in de school. Hoe kom je tot goede IT opdrachten en wat vraagt dit van de rol van de docent?
SPV

None
PGP Zorg en Welzijn

Hoe geef ik vorm aan het praktijkgerichte programma Zorg & Welzijn? (ONLINE)

Eendaagse online training gericht op het vormgeven van het praktijkgerichte programma Zorg & Welzijn (PGP Z&W) in de school. Hoe kom je tot goede Z&W opdrachten en wat vraagt dit van de rol van de docent?
SPV

None
PGP Technologie & toepassing

Hoe geef ik vorm aan Technologie en Toepassing?

Eendaagse training gericht op het vormgeven van het praktijkgerichte programma Technologie en Toepassing (T&T) in de school. Hoe kom je tot goede T&T opdrachten en wat vraagt dit van de rol van de docent?
SPV

Programma-overstijgend
Programma-overstijgend

Hoe kom ik tot een goede beoordeling van het praktijkgerichte programma?

In deze module over beoordelen van het praktijkgerichte programma buigen we ons over de vraag: “Hoe kom ik tot een goede beoordeling” en gaan we concreet aan de slag met het ontwikkelen van een beoordelingsmodel.
SPV

Programma-overstijgend
Programma-overstijgend

Hoe leg je contacten met bedrijven en vertaal je dit naar leerlingenmateriaal? (ONLINE)

In deze module krijgen de deelnemers tips en handreikingen hoe je contacten legt met bedrijven en instellingen en hoe je dat vervolgens concreet kan vertalen naar de onderwijspraktijk.
SPV

Programma-overstijgend
Programma-overstijgend

Hoe maak ik een goede praktijkgerichte opdracht? (ONLINE)

Dit is een hands-on module waarbij we heel concreet een vraag vanuit het bedrijfsleven/ een instelling of mbo uitwerken naar een praktische levensechte opdracht voor leerlingen.
SPV

Bezig met laden    Meer cursussen worden geladen