Meubelstofferen

Bouwen, Wonen en Interieur
 • agenda

In deze eendaagse training leert u de belangrijkste vaardigheden om het keuzevak Meubelstofferen aan uw leerlingen aan te bieden.

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.
Gebaseerd op 14 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
7
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
7

Relatie met beroepsgericht programma:
Keuzevak Meubelstofferen

Inhoud


Meubelstofferen is een nieuw en inspirerend keuzevak voor het vmbo. Het spreekt o.a. (creatieve) vmbo-leerlingen aan met gevoel voor maat, stijl en afwerking.


Meubelstofferen bevat voor veel vmbo BWI docenten een aantal technieken waar ze minder bekend mee zijn. Om hen deze vaardigheden aan te leren is de training Meubelstofferen ontwikkeld. Het programma bestaat uit 3 varianten (verderop vindt u de inhoud per variant): 1. Basisvaardigheden

 2. Stofferen van een headbord of autostoelzitting (voor op een krat)

 3. Stofferen van een zitting van een eetkamerstoel


De varianten hebben een beperkte overlap en kunnen los of allemaal gevolgd worden in willekeurige volgorde. Bij de datum vindt u welke variant aangeboden wordt.


Tijdens de training gaan we vooral praktisch aan de slag waarbij de opgedane ervaring direct ingezet kan worden in uw lessen. Uiteraard wordt er ook aanvullende theorie gegeven over materialen, werkwijzen en verschillende werkvormen die goed toe te passen zijn in de dagelijkse praktijk op school.


De training wordt gegeven door docenten van het HMC (Hout- en Meubileringscollege), dé vakschool voor meubel- en interieuropleidingen. 1. Basisvaardigheden
  In deze variant richten we ons op het aanleren van basisvaardigheden in vorm van een carrousel. Elke 15 minuten leer je een nieuwe basisvaardigheid, bijv. het plakken van agrementband, het zagen van polyether, het aanspannen van een singel, het knippen van een golfveer. Ook besteden we aandacht aan het werken met de naaimachine. Een zeer gevarieerde dag! 1. Het stofferen van een headbord of autostoelzitting (voor op een fietskrat)
  Tijdens deze trainingsdag maakt u (op de dag zelf) een keuze uit het stofferen van een headboard of een autostoelziiting (bij beide leert u dezelfde vaardigheden). Weet u vooraf al dat u een autostoelzitting wilt maken, dan raden wij aan om zelf een krat met een passend stuk plaatmateriaal mee te nemen (de maat van het plaatmateriaal sluit aan op de bovenmaat van het krat). Voor wie een headbord wil maken ligt er plaatmateriaal klaar. 1. Het stofferen van een losse zitting van een eetkamerstoel
  Het stofferen van een losse zitting is altijd een leuke uitdaging voor de leerlingen. Ze gaan op zoek naar een stoel, schilderen eventueel de romp, en gaan daarna de zitting slopen en opnieuw opbouwen. Tijdens deze training leren we u alle vaardigheden die hiervoor nodig zijn. Wilt u een eigen stoel meenemen? Dat kan. Mail dan uiterlijk 2 dagen voor de trainingsdag een foto van de stoel naar m.vandepol@hmcollege.nl. Als u zelf geen stoel meeneemt, dan zijn er raamwerkjes beschikbaar die gebruikt mogen worden.


Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
training
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
HMC Cursus en training
Soort aanbieder:
onderwijsinstantie
Contactpersoon:
Marijke van de Pol en Pauline Beversluis (trainers)
E-mailadres:
m.vandepol@hmcollege.nl
Cursusdata:

agenda Ingepland op datum (agenda)

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Prijs:
80 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Ja

Opmerkingen:

Het opleidingsniveau van de docent is niet van belang. Enige kennis van houtverbindingen, plaatmateriaal en meubelgerelateerde achtergrond is handig maar geen vereiste.

Bij meer dan ongeveer 10 deelnemers wordt de groep gesplitst en verdeeld over 2 lokalen en 2 trainers. 


 • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven