T&T kennis en vaardigheden - SketchUp

PGP Technologie & toepassing
  • Momenteel niet ingepland op datum
  • incompany

Deze tweedaagse inhoudelijke cursus richt zich op T&T docenten waarbij 95% van alle functies in het programma worden behandeld. Na twee intensieve dagen in een kleine groep (3 - 6 personen) ben je in staat om jouw ideeën naar 3D te vertalen.

  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.
Gebaseerd op 4 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
12
Voorbereiding en huiswerk
6
TOTAAL
18

Relatie met beroepsgericht programma:
T&T

Inhoud
De inhoudelijke cursus SketchUp voor T&T is een speciaal op T&T docenten gerichte tweedaagse cursus waarbij 95% van alle functies in het programma worden behandeld. Na twee intensieve dagen in een kleine groep ben je in staat om jouw ideeën naar 3D te vertalen. De cursus is geschikt voor de absolute beginner én voor iedereen die al een poging heeft ondernomen het programma te bedwingen. We beginnen met het tekenen van eenvoudige vormen waarbij ook aandacht wordt besteed aan handige sneltoetsen en praktijktips. Na de eerste dag ben je in staat om snel een gestructureerd model te produceren dat in de toekomst makkelijk is aan te passen.


Maar met alleen een 3D model zijn we er nog niet. Op dag twee ligt de focus op de presentatie en laten we de veelzijdigheid van dit betaalbare programma zien. Zelf materialen maken, met layers werken, schaduw instellingen, doorsneden, animaties, schetsstijlen en nog veel meer. We besteden veel aandacht aan de tekenmethodiek zodat de logica van het programma duidelijk wordt.


Dag 1 en dag 2 van de cursus liggen ongeveer twee weken uit elkaar waardoor er tijd is om te oefenen en vragen op te schrijven die tijdens het vragenuurtje aan het begin van de tweede dag beantwoord kunnen worden.
Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
cursus
Scholingsveld:
praktijkleer
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
SketchUp Studio
Soort aanbieder:
Bedrijf
Contactpersoon:
Babs van Sleeuwen (kwartiermaker T&T)
E-mailadres:
babs@platformsvmbo.nl
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

incompany Datum in overleg (incompany aanbod)

De vaststelling van de data vindt plaats in overleg. Bij interesse kunt u contact opnemen met de kwartiermaker Cor de Ridder, corderidder@planet.nl.

Prijs:
190 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
ubUCIpSHgE
Leercyclus benoemd:
Ja

Opmerkingen:

Je kunt tijdens de trainingsdagen gebruik maken van een laptop van de aanbieder, maar je mag ook een eigen laptop meenemen naar de training. Dan ben je er zeker van dat alle instellingen van SketchUp goed op jouw laptop staan.

Deze tweedaagse cursus neemt twee maal zes uur in beslag. Tussen deze twee dagen heb je ongeveer 2 weken tijd om de basis onder de knie te krijgen. Wij adviseren iedere dag minimaal een half uur aan SketchUp te besteden om het meeste profijt van de training te hebben.

SketchUp kan op verschillende momenten in het T&T programma ingezet worden, bijvoorbeeld tijdens het ontwerpproces, maar ook als presentatie van het product. 

Neem contact op met de kwartiermakern (babs@platformsvmbo.nl) voor de mogelijkheden en kosten voor een incompany training.

Deze training is de basistraining SketchUp. Een Vervolgtraining en een Opfrisdag vind je onder het profiel BWI. Alhoewel de voorbeelden bij die trainingen BWI gericht zijn, zijn ze geschikt voor docenten van alle profielen. 


  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven