Na het volgen van deze cursus weet je hoe je een 3D-ontwerp maakt, voorbereid en print, waardoor je de dag erna meteen met jouw klas aan de slag kunt met de 3D-printer!
Inhoud
De technologische innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Zo ook in de wereld van digitale fabricage met onder andere 3D-printers. Hierdoor kan je steeds meer producten zelf maken. 3D-printen is dan ook een mooie aanvulling op toekomstgericht onderwijs. Maar hoe ga je T&T-lessen geven met de 3D-printer als je er zelf nog (bijna) nooit mee gewerkt hebt? Tijdens deze cursus ga je praktisch aan de slag. Je leert hoe je een digitaal 3D-ontwerp maakt met behulp van Tinkercad, voorbereidt en hoe je deze print met de 3D-printer. Je kunt leerlingen vervolgens helpen deze vaardigheden onder de knie te krijgen. Voor leerlingen is het erg waardevol om dingen te ontwerpen en te maken met de 3D-printer. Het ontwerpproces staat centraal waarbij leerlingen leren ontwerpen, maken, testen, verbeteren en (her)gebruiken. Hierbij ontwikkelen ze ook 21e-eeuwse vaardigheden, zoals creatief en kritisch denken, problemen oplossen en samenwerken.
Programma
Kijk ook op website Wismon.
Opmerkingen:
Met open inschrijving via Bijscholingvmbo.nl op locatie in Utrecht. Mochten de cursusdata niet uitkomen dan kunnen in overleg met de cursisten andere cursusdata worden gepland.
Incompany bij jouw op school. Afhankelijk van aantal deelnemers en aanwezigheid apparatuur. Neem contact op met de kwartiermaker (Babs van Sleeuwen: babs@platformsvmbo.nl) of aanbieder voor het bespreken van de mogelijkheden.
Materiaal
Deelnemer dient te beschikken over eigen laptop. De gebruikte software is gratis en online beschikbaar. Deelnemer krijgt een half jaar toegang tot het leerportaal van WisMon. Het hebben van een 3D-printer is niet noodzakelijk om deze training te kunnen volgen, maar wel handig.
Trainer
Joyce Neeskens of Ruben Rump