In deze tweedaagse training leert u hoe u leerlingen coacht bij een bewegingsactiviteit, hoe u gezonde voeding integreert in het onderwijs en verbindt met bewegen. U gaat in op o.a. ‘beweging voor iedereen’, materialen en wetgeving over beweging.
Inhoud
De training is gebaseerd op de eindtermen van het keuzevak voeding en beweging. Trainingslocatie is de sporthal (professioneel uitgerust) en locatie Aeres in Wageningen.
De training bestaat uit vakinhoud in combinatie met vakdidactiek en het oefenen in de praktijk:
- De lessen in Wageningen worden verzorgd door een inhoudelijke vakexpert en een didacticus. De expert geeft les over de vakinhoud. De didacticus bespreekt in te zetten werkvormen en reflecteert met de groep op de leereffectiviteit, het leerproces en verbindt deze aan de theorie. De keuze van didactiek tijdens de training sluit aan bij de leerbehoeften en leermogelijkheden van de deelnemers.
- Daarnaast organiseert u zelf mogelijkheden om het geleerde in de praktijk te oefenen. Vaak vindt dit plaats in de lessen die u geeft binnen het profiel D&P.
Producten
Tijdens de training maakt u de volgende producten:
- U maakt een onderwijsontwerp waarbij u een activiteit organiseert binnen uw onderwijspraktijk.
- U beschrijft hoe u leerlingen hebt betrokken en aangestuurd. U presenteert het materiaal dat u daarbij ontworpen hebt.
- U reflecteert op de ondernomen activiteiten binnen uw eigen lessen.
Bronnen
Van Dooren, C., Brink, L., & Mensink, F. (2014). Meer dan lekker: Gezondheids- en duurzaamheidsaspecten van levensmiddelen. (3e herziene druk). Den Haag: Voedingscentrum.
Opmerkingen:
Neem sportkleding en sportschoenen mee.