Hoe geef je vorm aan T&T?

Technologie & toepassing

Een praktische eendaagse basistraining T&T gericht op het vormgeven van het onderwijsprogramma T&T in de school. Hoe kom je tot goede T&T opdrachten, wat vraagt dit van de docent en de leeromgeving?

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.
Gebaseerd op 3 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
6
Voorbereiding en huiswerk
2
TOTAAL
8

Relatie met beroepsgericht programma:
Technologie & toepassing

Inhoud
Hoe zien lessen T&T eruit? Wat zijn leerlingen aan het doen en wat doet de leraar? In wat voor lokaal worden de lessen gegeven of gaan de leerlingen juist veel op pad? Hoe vertaal je een opdracht van een bedrijf naar een lessenreeks voor de leerlingen? Hoe zorg je dat alle eisen van het examenprogramma in het lesprogramma zijn verwerkt?

Over deze en andere vragen gaat deze training 'Hoe geef je vorm aan T&T?' We gaan aan de slag met het gedachtegoed van T&T en de vertaalslag daarvan naar de praktijk: het verbinden van de ingredi├źnten voor T&T-opdrachten: vaardigheden en kennis, competenties en technologie├źn, werkvormen en beoordelingsvormen. We gaan in op de rollen van de leraar bij de vormgeving van dit praktijkgerichte vak: met name ontwikkelaar en organisator, maar ook coach en beoordelaar. Ook bespreken we opties voor T&T-lokalen: wat is basaal, handig of gewenst?

Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
cursus
Scholingsveld:
didactisch
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
SPV
Soort aanbieder:
onderwijsinstantie
Contactpersoon:
Wilma Bredewold
E-mailadres:
w.bredewold@platformsvmbo.nl
Cursusdata:
Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.
Prijs:
0 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Ja

Opmerkingen:

Deze training wordt aangeboden aan scholen die net gestart zijn met het vormgeven van T&T (of voornemens zijn dit te gaan doen), maar geen pilot status hebben als T&T school. Deze training wordt de eerste keer gratis aangeboden aan 9 scholen. Deze scholen zijn verplicht deel te nemen met 2 deelnemers per school en wordt gevraagd vooraf leervragen te formuleren en mee te doen aan de evaluatie. De factuur van € 0,- die u ontvangt bij inschrijving kunt u als niet verzonden beschouwen.


  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven