Aandacht voor de HACCP-richtlijnen op school en in de klas!

Dienstverlening en Producten
  • agenda

In deze eendaagse cursus past u de theorie van HACCP toe in de praktijk. U gaat aan de slag met o.a. monstername van bacteriegroei en verantwoord reinigen.

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.
Gebaseerd op 34 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
8
Voorbereiding en huiswerk
8
TOTAAL
16

Relatie met beroepsgericht programma:
Profielmodule 1

Programma

Theorie
De volgende onderwerpen komen aan de orde:
- persoonlijke hygiëne;
- bedrijfshygiëne;
- voedingsmiddelenhygiëne.

Deze onderwerpen worden inhoudelijk verfijnd naar:
- inkoop;
- ontvangst van voedingsmiddelen;
- voorraad en opslag;
- schoonmaak en reinigen van apparatuur en werkruimtes;
- koelen, terugkoelen en vriezen;
- bereiden van voedingsmiddelen en gevarenzones voor bacteriën;
- borgen van processen;
- bacteriegroei en hoe deze te stoppen;
- hygiënisch verantwoord werken (microbiologie);
- kruisbesmetting en na-besmetting.

Praktijk
U oefent in de praktijk met zaken die in de theorie behandeld zijn. Denk aan:
- monstername van bacteriegroei;
- kijken in de keuken of het restaurant;
- controle van temperaturen;
- verantwoord schoonmaken en reinigen;
- het werken met borgingsformulieren.

Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
cursus
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
Fontys Educatief Centrum (gelieerd aan Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool, opleiding Leraar Technisch Beroepsonderwijs)
Soort aanbieder:
lerarenopleiding
Contactpersoon:
Roel Martens
E-mailadres:
r.martens@fontys.nl
Cursusdata:

agenda Ingepland op datum (agenda)

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Prijs:
50 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Ja

  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven