T&T kennis en vaardigheden - Een 3D product ontwerpen en produceren

Technologie & toepassing
  • agenda
  • incompany

Deze eendaagse inhoudelijke workshop is samengesteld speciaal voor bijscholing docenten VMBO Technologie en Toepassing. De workshop stimuleert de deelnemer om na te denken over het creëren van 3 dimensionale voorwerpen. De hardware kunt u los bijbestellen

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.
Gebaseerd op 21 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
7
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
7

Relatie met beroepsgericht programma:
T&T, MVI

Inhoud
De inhoudelijke workshop start met een interactieve sessie waarin de deelnemers onder leiding van de trainer samenwerken en nadenken/onderzoeken welke 'producten' in de workshop zullen worden ontworpen en geproduceerd.

Vervolgens wordt kennis gemaakt met SketchUp en wordt het eerder bedachte ontwerp gecreëerd. Daarna wordt de 'creatie' op juiste wijze voorbereid om aan de printer aangeboden te kunnen worden voor productie.

Het volgende onderdeel van de workshop is het assembleren van de 3D-printen, waarbij onder begeleiding van de trainer kennis wordt opgedaan over de printeronderdelen en hun functionaliteiten, dit om de mogelijkheden en eventuele storingen beter te kunnen oplossen. Als laatste wordt een begin gemaakt met het 'produceren'.

Programma
Deel 1: Interactieve sessie '3D-print-toepassingen' (1 uur)
Deel 2: Introductie in SketchUp (3 uur)
SketchUp is een computerprogramma waarmee in 3D kan worden getekend. Het programma is eind twintigste eeuw ontwikkeld om eenvoudiger 3D-objecten te ontwerpen. Enkele van zijn functies zorgen ervoor dat ontwerpers met hun ontwerpen kunnen 'spelen. Het is mogelijk om met behulp van Sketchup gebouwen te tekenen en deze gebouwen te tonen in Google Earth als driedimensionale objecten. De grootste doorbraak heeft dit programma te danken aan de Push-Pull techniek, waarmee men vlakken van een 3D-model eenvoudig kan induwen of uittrekken.
• Starten met Sketchup Make
• Objecten organiseren en manipuleren
• 3D objecten creëren
Deel 3: 3D-Printer assembleren en toepassen (3 uur)
Het hele proces van input tot output wordt uit de doeken gedaan waaronder tekenmogelijkheden, scan mogelijkheden, en de slice software die een 3D printer aanstuurt. Een relatie wordt gelegd met het in deel 1 en 2 behandelde programma.
• Assembleren van de Creality Ender 3
• Keuze van resoluties-PLA materiaal
• Nozzle temperatuur
• Slice software. Compatible met alle open Source
• 3D printen in praktijk (FDM)

De deelnemers nemen, daar waar deze is aangeschaft, de geassembleerde 3D-printer mee en kunnen deze direct op school inzetten. De 3D-printer kunt u via de link onderaan het formulier bestellen bij de aanbieder House of Media.

Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
training
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
House of Media
Soort aanbieder:
kennis / praktijkcentrum
Contactpersoon:
Herman Bremer (kwartiermaker MVI)
E-mailadres:
hbremer@pantarijn.nl
Cursusdata:

agenda Ingepland op datum (agenda)

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

incompany Datum in overleg (incompany aanbod)

De vaststelling van de data vindt plaats in overleg. Bij interesse kunt u contact opnemen met de kwartiermaker Herman Bremer, hbremer@pantarijn.nl.

Prijs:
80 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Ja

Opmerkingen:

Deze training kan via de kwartiermaker op een locatie naar voorkeur worden vormgegeven. U draagt zorg voor minimaal 8 deelnemers, een passende training locatie met de juiste faciliteiten en draagt zelf zorg voor catering.

Bestellen hardware

Hardware valt niet onder de subsidievoorwaarden. Hardware bij de trainingen van House of Media is niet noodzakelijk maar wel handig voor cursisten. Om deze reden kunt via onderstaande link de hardware rechtstreeks bij de aanbieder bestellen. Facturering verloopt via de aanbieder en uitlevering vind plaats op de cursusdag. Voor vragen over de hardware kunt u de aanbieder benaderen.

Klik hier om hardware te bestellen


  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven