Basiscursus Lasersnijden en -graveren

Produceren, Installeren en Energie
 • Momenteel niet ingepland op datum
 • incompany

Onze boeiende en dynamische Basiscursus lasersnijden en -graveren is speciaal ontwikkeld en praktisch ingericht om docenten op een boeiende en dynamische wijze kennis te leren maken lasersnijden en -graveren.

 • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.
Gebaseerd op 13 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
6
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
6

Relatie met beroepsgericht programma:
PIE, BWI, D&P, MVI en praktijkgerichte programma T&T

Inhoud
In de cursus leert u de basisbeginselen van het werken met een lasersnijder. De training lasersnijden is specifiek bedoeld voor alle lasermachines met Laser cut, Laserworks, Lightburn of soortgelijke software en voor laser merken zoals Brm lasers, GS lasers, Gweike, RD lasers en vergelijkbare CO2 laser machines.


De cursus is leerzaam, boeiend en dynamisch. We werken met een duidelijke PowerPoint presentatie. De software instructies zijn helder en begrijpelijk voor iedereen. De cursus is vooral 'Live' door de vele demonstraties aan onze of uw lasersnijder. Alle werkstukken die gemaakt worden tijdens de cursusdag mag u mee naar huis nemen. Ook kunnen er eigen ontwerpen meegenomen worden die u gemaakt heeft in bijvoorbeeld Sketchup, Coreldraw of andere ontwerp applicatie zodat u deze kunt uitsnijden tijdens de training.


Ook wordt er ingegaan op de toepassingsgebieden en op wijze van aanbieden in de lespraktijk, middels voorbeelden van les- en praktijkmateriaal, in het beroepsvoorbereidend als het beroeps kwalificerend onderwijs binnen de zowel technische als creatieve profielen en inzetbaarheid en consequenties binnen de lespraktijk van de profielen BWI, PIE, D&P en het praktijkgerichte programma T&T: organisatorisch, werkvormen.


Onderwerpen • Veiligheid van de lasermachine.

 • Periodiek onderhoud van de lasermachine.

 • Afstellen spiegels, lenzen en de perfecte focus bepaling.

 • Theorie over lasertechniek en voorbeelden.

 • Uitleg over de afzuiging en het belang daarvan.

 • Software instructie - welke bestanden te gebruiken - diverse parameters - simpele tekening maken.

 • Lasersnijden van Hout en Acrylaat.

 • Hoe graveer je op metalen en aluminium met behulp van een Coating.

 • DXF en AI bestanden importeren op de juiste manier.

 • Lasergraveren op diverse materialen.

 • Foto / logo laseren - het kan echt met 1 touch lasersoftware.

 • Diverse tips en uitleg nulpunten en mallen maken met de lasercutter.

 • Zelf een (meegenomen) ontwerp uitsnijden (Triplex of MDF – maximaal 6 mm dik)

 • Inzetbaarheid en consequenties binnen de lespraktijk van de profielen BWI, PIE, D&P en de beroepsgerichte programma’s T&T en NL: organisatorisch, werkvormen.

Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
cursus
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
LaserUniek Benelux
Soort aanbieder:
bedrijf
Contactpersoon:
Bas van Enckevort
E-mailadres:
info@laseruniek.nl
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

incompany Datum in overleg (incompany aanbod)

De vaststelling van de data vindt plaats in overleg. Bij interesse kunt u contact opnemen met de kwartiermaker Jan Gubbels, jan.gubbels@kpnmail.nl.

Prijs:
60 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Ja

Opmerkingen:

De cursus lasersnijden wordt al sinds 2011 met veel succes aan bedrijven en aan instellingen zoals scholen en universiteiten gegeven. Tijdens de cursus lasersnijden bij LaserUniek intern wordt gewerkt met een professionele Lotus lasersnijder BLU-100.

In overleg met LaserUniek Benelux kan de cursus ook op uw locatie worden verzorgd. Echter dient de school de faciliteiten te verzorgen zoals een beamer of presentatiescherm en een geschikte ruimte. Bij een cursus lasersnijden dient er een door LaserUniek goedgekeurde lasersnijder te staan die we mogen / kunnen gebruiken voor de cursus. De lunch zal verzorgd worden door de school en u betaalt reiskosten € 1.50 per km (inclusief btw, de afstand wordt bepaald vanaf de LaserUniek te Echt naar uw school). U dient hiervoor akkoord te gaan met een offerte welke u vanuit LaserUniek ontvangt voor aanvang van de training. Deze offerte dient ondertekend te worden door de directie van uw school.
Bij een externe cursus, op school of locatie naar keuze in Nederland, moet wel een geschikte lasersnijder aanwezig zijn die LaserUniek kan bedienen en nemen ze de meest gebruikte materialen mee en zorgen ze voor een RVS plaat en Cermark spray.


 • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven