Vijfdaagse basiscursus Installatietechniek voor iedereen die zich (verder) wil bekwamen in de installatietechniek. Tijdens deze cursus worden basisvaardigheden van Installatietechniek bijgebracht. De cursus wordt verzorgd op niveau 3.
Inhoud
De cursus omvat o.a.: gereedschap- en materialenkennis, sanitair, duurzame energie, verwarming, riolering, verbindingstechnieken PVC en veiligheid.
De indeling van de vijf cursusdagen is gebaseerd op de bouw van een eigen plan van aanpak (PvA). Hiermee wordt gestart met de algemene opbouw van een PvA (inhoudsopgave). Op basis van deze inhoudsopgave wordt het plan gevuld met activiteiten die er toe kan leiden dat er een kant en klaar PvA wordt opgesteld. De deelnemer wordt een raamwerk aangeboden, dat ze naar eigen inzicht en op basis van verworven kennis en vaardigheden in de training kunnen invullen. Het raamwerk is de rode draad door de training en alle items worden hieraan opgehangen.
De basistraining Installatietechniek behandelt o.a. de volgende onderwerpen: Intro, materialen- en gereedschapkennis, tekeninglezen en symbolenkennis, koperbuis bewerken, snijden en afbramen, verbindingstechnieken solderen, knellen, persen, PVC bewerken, afvoersystemen, verlijmen en monteren, monteren van sanitair, meerlagenbuis t.b.v. water- en gasleidingen, cv techniek en radiatoren, opbouw gastoestellen, veiligheid, afsluiting met eventueel advies voor vervolgcursus.
Opmerkingen:
De cursussen worden verzorgd door de opleidingsbedrijven aangesloten bij Stichting Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Nederland w.o.: Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland, - Brabant zelland, - Midden, - Noord Holland, - Noord Oost & Flevoland, - Zuid Holland, en - Zuid Oost. Overzicht van de opleidingslocaties is te vinden op www.iwnederland.nl.