HTML en CSS programmeren

Media, Vormgeving en ICT
  • Momenteel niet ingepland op datum
  • incompany

Leer hoe je HTML pagina’s schrijft en daarna de pagina’s vormgeeft met Cascading Style Sheets (CSS). De kracht van het programmeren leer je makkelijk en snel kennen met HTML en CSS.

  • Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is. Houd mij op de hoogte.
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
6
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
6

Relatie met beroepsgericht programma:
MVI

Inhoud
Leer hoe je HTML pagina’s schrijft en daarna de pagina’s vormgeeft met Cascading Style Sheets (CSS). De kracht van het programmeren leer je makkelijk en snel kennen met HTML en CSS.


Webpagina’s maken met HTML
Om webpagina’s correct te kunnen voorvertonen door browsers is het essentieel dat je de juiste HTML-tags verbindt aan de content. In webdesign is namelijk de content (HTML) gescheiden van de opmaak (CSS). Zoekmachines gebruiken de HTML-structurering om betekenis en waarde aan de content te verbinden. Maak je niet gebruik van de juiste structurering dan zal je dit terugzien in de zoekresultaten. In de cursus basiskennis HTML5 leer je hoe je webpagina’s structureert met de juiste HTML-tags. Je krijgt uitleg en inzicht in de juiste wijze waarop je de html-tags toepast. Je leert hoe de juiste mappenstructuur voor webproducties in de zogeheten Local Root Folder. Je krijgt uitleg over de semantische betekenis van de html-tags en leert hoe je pagina’s structureert conform de regels van het W3C.


Vormgeven van webpagina’s met CSS
De structuur van een webpagina bepaal je met HTML5 maar het uiterlijk met CSS. Met CSS tover je kleur, schaduwen, hippe lettertypes en zelfs overgangen en animaties in beeld. Daarmee bepaal je de look en feel en dat er enorm veel mogelijk is met CSS dat word je in deze cursus wel duidelijk. CSS is opgesplitst in verschillende modules en per module wordt er gewerkt aan nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden. Er wordt continu doorgewerkt aan nieuwe mogelijkheden en toepassingen van CSS. Dus het is taak om uzelf hiervan op de hoogte te houden. Er zijn verschillende websites die je hiervoor kunt raadplegen. Een handige is bijvoorbeeld de CSS-referentielijst op www.w3schools.com. En als je dan zo’n nieuwe CSS-eigenschap wilt gaan toepassen is het aan te raden om eerst te controleren in hoeverre deze al ondersteund wordt door de browsers op de website www.caniuse.com.


De workshop loodst je door de fantastische mogelijkheden en toepassingen van CSS-eigenschappen voor achtergronden, verlopen, teksteffecten, patronen, transformaties en animaties. Je leert in deze cursus wat CSS allemaal kan.


De workshop kan ook op de eigen schoollocatie worden gegeven bij minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
training
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
House of Media
Soort aanbieder:
kennis / praktijkcentrum
Contactpersoon:
Harry Beishuizen
E-mailadres:
h.beishuizen@house-of-training.nl
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is. Houd mij op de hoogte.

incompany Datum in overleg (incompany aanbod)

De vaststelling van de data vindt plaats in overleg. Bij interesse kun je contact opnemen met de kwartiermaker Herman Bremer, hbremer@pantarijn.nl.

Prijs:
200 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Nee

Houd mij op de hoogte!

Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is.

Jouw gegevens


Wijzigingen in training doorgeven