Bouw je eigen podcast

Media, Vormgeving en ICT
 • Momenteel niet ingepland op datum
 • incompany

Eendaagse cursus waarin je vertrouwd raakt met het bouwen van jouw eigen podcast-studio en de technische aspecten, benodigdheden, publicatie van een eigen podcast. De hardware kan je los bijbestellen.

 • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.
Gebaseerd op 33 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
6
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
6

Relatie met beroepsgericht programma:
MVI D&P

Inhoud
Sinds een jaar is het medium podcast bezig met een enorme groei en op alle platforms tegelijk. Via een podcast kan je zichzelf neerzetten, als expert op het gebied van muziek, games of hardlopen. Maar ook voor startende bedrijven is een podcast interessant: onderzoek laat zien dat twee derde van de podcast-luisteraars het prima vinden om commerciële boodschappen te horen die voor hen van belang zijn. Daarmee is de markt van podcast-luisteraars volgens experts binnen twee jaar € 500 miljoen waard! Maar hoe zorg je voor een podcast die beluisterbaar is? Hoe breng je de podcast bij jouw publiek. Waar en hoe publiceer je een podcast? Antwoorden vind je in de workshop 'Bouw je eigen Podcast'. En aan het einde van de workshop neemt je jouw zelf gebouwde podcast mee naar jouw school!


Doel
Deelnemers binnen zes uur vertrouwd maken met het bouwen van een eigen podcast-studio en de uitgangspunten van het maken van een podcast-uitzending; de technische aspecten en benodigdheden en de publicatie van een eigen podcast. De studiobenodigdheden krijg je na afloop mee zodat je deze direct in jouw lespraktijk kunt integreren.


Onderwerpen • Wat en waarom een podcast?

 • Bouw met de 5 Must Haves jouw eigen Podcast Studio

  • 1. De microfoon

  • 2. De koptelefoon

  • 3. De mixer en Audio Interface

  • 4. Opname-software

  • 5. De kabels    • Hoe maak je een podcast (opname- en editingtechniek)?

 • Hoe publiceer je een podcast?


De hardware van deze training kunt je los bijbestellen. De hardware is handig omdat je deze direct in kunt zetten in jouw eigen lespraktijk maar niet noodzakelijk voor de training.

Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
cursus
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
House of Media
Soort aanbieder:
kennis / praktijkcentrum
Contactpersoon:
Harry Beishuizen
E-mailadres:
h.beishuizen@house-of-training.nl
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

incompany Datum in overleg (incompany aanbod)

De vaststelling van de data vindt plaats in overleg. Bij interesse kunt u contact opnemen met de kwartiermaker Herman Bremer, hbremer@pantarijn.nl.

Prijs:
200 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Ja

Opmerkingen:

Deze training kan met een minimum deelname van 8 personen incompany aangeboden worden. Je draagt zelf zorg voor een passende accommodatie, catering en km-vergoeding trainer. Je kunt rechtstreeks met de aanbieder contact zoeken.

Hardware bestellen

Hardware valt niet onder de subsidievoorwaarden. Hardware bij de trainingen van House of Media is niet noodzakelijk maar wel handig voor cursisten. Om deze reden kunt via onderstaande link de hardware rechtstreeks bij de aanbieder bestellen. Facturering verloopt via de aanbieder en uitlevering vindt plaats op de cursusdag. Voor vragen over de hardware kan je de aanbieder benaderen.

Druk hier om hardware te bestellen


 • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven