Bouw je eigen podcast

Media, Vormgeving en ICT
 • Momenteel niet ingepland op datum
 • incompany

Eendaagse cursus waarin u vertrouwd raakt met het bouwen van uw eigen podcast-studio en de technische aspecten, benodigdheden, publicatie van een eigen podcast. De hardware kunt u los bijbestellen.

 • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.
Gebaseerd op 24 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
6
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
6

Relatie met beroepsgericht programma:
MVI D&P

Inhoud
Sinds een jaar is het medium podcast bezig met een enorme groei en op alle platforms tegelijk. Via een podcast kunt u zichzelf neerzetten, als expert op het gebied van muziek, games of hardlopen. Maar ook voor startende bedrijven is een podcast interessant: onderzoek laat zien dat twee derde van de podcast-luisteraars het prima vinden om commerciële boodschappen te horen die voor hen van belang zijn. Daarmee is de markt van podcast-luisteraars volgens experts binnen twee jaar € 500 miljoen waard! Maar hoe zorgt u voor een podcast die beluisterbaar is? Hoe brengt u de podcast bij uw publiek. Waar en hoe publiceert u een podcast? Antwoorden vindt u in de workshop 'Bouw je eigen Podcast'. En aan het einde van de workshop neemt u uw zelf gebouwde podcast mee naar uw school!


Doel
Deelnemers binnen zes uur vertrouwd maken met het bouwen van een eigen podcast-studio en de uitgangspunten van het maken van een podcast-uitzending; de technische aspecten en benodigdheden en de publicatie van een eigen podcast. De studiobenodigdheden krijgt u na afloop mee zodat u deze direct in uw lespraktijk kunt integreren.


Onderwerpen • Wat en waarom een podcast?

 • Bouw met de 5 Must Haves uw eigen Podcast Studio

  • 1. De microfoon

  • 2. De koptelefoon

  • 3. De mixer en Audio Interface

  • 4. Opname-software

  • 5. De kabels    • Hoe maakt u een podcast (opname- en editingtechniek)?

 • Hoe publiceert u een podcast?


De hardware van deze training kunt u los bijbestellen. De hardware is handig omdat u deze direct in kunt zetten in uw eigen lespraktijk maar niet noodzakelijk voor de training.

Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
cursus
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
House of Media
Soort aanbieder:
kennis / praktijkcentrum
Contactpersoon:
Harry Beishuizen
E-mailadres:
h.beishuizen@house-of-training.nl
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

incompany Datum in overleg (incompany aanbod)

De vaststelling van de data vindt plaats in overleg. Bij interesse kunt u contact opnemen met de kwartiermaker Herman Bremer, hbremer@pantarijn.nl.

Prijs:
80 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Ja

Opmerkingen:

Deze training kan met een minimum deelname van 8 personen incompany aangeboden worden. U draagt zelf zorg voor een passende accommodatie, catering en km-vergoeding trainer. U kunt rechtstreeks met de aanbieder contact zoeken.

Hardware bestellen

Hardware valt niet onder de subsidievoorwaarden. Hardware bij de trainingen van House of Media is niet noodzakelijk maar wel handig voor cursisten. Om deze reden kunt via onderstaande link de hardware rechtstreeks bij de aanbieder bestellen. Facturering verloopt via de aanbieder en uitlevering vindt plaats op de cursusdag. Voor vragen over de hardware kunt u de aanbieder benaderen.

Druk hier om hardware te bestellen


 • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven