Veilig werken aan e-voertuigen gevorderd (VP NEN-9140 certificaat)

Mobiliteit en Transport
  • Momenteel niet ingepland op datum

De deelnemer leert in één middag hoe veilig metingen te verrichten om zeker te stellen dat het HV-systeem veilig is om aan te werken. Ook wordt er dieper ingegaan op de werking van een HV-systeem en leert men eenvoudige diagnoses te stellen.

  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.
Gebaseerd op 12 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
5
Voorbereiding en huiswerk
2
TOTAAL
7

Relatie met beroepsgericht programma:
M&T

Inhoud
Na de training kan de deelnemer:  • onderhoud, reparaties en eenvoudige diagnose aan ev componenten en systemen uitvoeren;

  • het HV-systeem onderbreken volgens het voorschrift van de fabrikant;

  • het HV-systeem controleren op spanningsloosheid;

  • de veiligheid van uw eigen werkplek vaststellen;

  • de veiligheid van een e-voertuig vaststellen, in relatie met het werk dat aan, met of nabij het e-voertuig moet worden uitgevoerd;

  • het laadprotocol bij extern laden van e-voertuigen kennen.

Voorkennis:
U hebt de training Veilig werken aan e-voertuigen basis (ev-VOP NEN 9140) gevolgd of een vergelijkbare training en kunt dit ook aantonen. Basiskennis van het veilig stellen van e-voertuigen en enige ervaring daarmee is verplicht voor deelname.
Werkvorm:
training
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding:
Vóór deze training volgt men eerst een online training (duur ongeveer 1 uur). Deze e-learning kan worden doorlopen op een moment die de deelnemer het best uitkomt, maar deze moet wel met een voldoende worden afgerond.
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
Innovam
Soort aanbieder:
kennis / praktijkcentrum
Contactpersoon:
Wouter van Asten
E-mailadres:
w.vanasten@innovam.nl
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Prijs:
160 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
De training bereidt de deelnemer voor op het examen ‘NEN 9140 Vakbekwaam Persoon’. Dit theorie examen van 25 vragen wordt direct aansluitend op de training afgenomen. Hij/Zij ontvangt bij voldoende resultaat het IBKI-certificaat, met erkenning van Bovag/R
Leercyclus benoemd:
Nee

Opmerkingen:

Vóór deze training volgt men eerst een online training (duur ongeveer 1 uur). Deze e-learning kan worden doorlopen op een moment die de deelnemer het best uitkomt, maar deze moet wel met een voldoende worden afgerond. Ter voorbereiding op de praktijktraining van een halve dag ontvangt de deelnemer ook nog een uitnodiging voor het bijwonen van een Virtual Classroom Training (duur ongeveer 1,5 uur). De deelnemer leert de apparatuur kennen en bedienen die nodig is om diagnose aan het HV systeem van een e-voertuig te kunnen stellen (zoals systeemtester, spanningsmeter, mega-ohmmeter).

De training bereidt de deelnemer voor op het examen ‘NEN 9140 Vakbekwaam Persoon’. Dit theorie examen van 25 vragen wordt direct aansluitend op de training afgenomen door IBKI. RAI Vereniging en BOVAG onderschrijven het belang van dit examen. Hij/Zij ontvangt bij voldoende resultaat het IBKI-certificaat, met erkenning van RAI-vereniging en BOVAG. Met dit certificaat kan de deelnemer door de werkgever worden aangewezen als ev-Vakbekwaam Persoon (ev-VP) volgens NEN 9140.


  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven