Praktijktraining 4 wiel uitlijnen & uitwegen van een voertuig

Mobiliteit en Transport
 • Momenteel niet ingepland op datum

Tijdens deze praktijkdag komen alle aspecten aan bod o.a.: uitlijnen, weggedrag, camber, caster, fuseestanden, vering, schokbrekers, rijhoogte en alles wat er ter tafel komt.

 • Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is. Houd mij op de hoogte.
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
6
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
6

Relatie met beroepsgericht programma:
M&T m.n. bij Module 2 Wielophanging en Carrosserie

Inhoud


4 Wiel uitlijnen is het in de juiste lijn zetten van de wielen. Dit is van groot belang om een voertuig stabiel te laten zijn tijdens rechtuit rijden, remmen en het gedrag in de bochten. Naast het 4 wiel uitlijnen is ook de gewichtsverdeling van het voertuig van groot belang om de best mogelijke prestaties uit een voertuig te halen (uitwegen). We laten tijdens de praktijktraining zien dat de gewichtsverdeling namelijk heel belangrijk voor de druk op de wielen is tijdens het nemen van een bocht of tijdens het remmen. Met dit gedeelte van de training krijg je te zien wat er eventueel allemaal foutief kan worden afgesteld en wat daarvan de gevolgen zijn op het weggedrag van het voertuig. Hiervoor worden de meest actuele meetinstrumenten uit de praktijk gebruikt.


Deze dag leer je aan de hand van een auto waar alles aan te verstellen en te veranderen is hoe je een auto een optimale wegligging kan geven. Tevens wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden aan de auto de plussen en de minnen getoond wat een verkeerde afstelling voor invloed heeft op het weggedrag van de auto en de veiligheid en de onveiligheid hiervan.
Tijdens deze praktijkdag komen alle aspecten aan bod o.a. uitlijnen, weggedrag, camber, caster, fuseestanden, vering, schokbrekers, rijhoogte en alles wat er ter tafel komt.


Programma • 09.00 – 09.30 uur: Binnenkomst / Ontvangst

 • 09.30 – 10.30 uur: Theoretische uitleg over het weggedrag van een auto hierbij laten we aan de hand van een Power Point presentatie zien wat er deze dag allemaal behandeld wordt.

 • 10.30 – 11.00 uur: Dan gaan we naar de praktijkopstelling in de werkplaats waar een auto opgesteld staat op een 4 kolom hefbrug voorzien van 4 elektronisch weegschalen van het merk Intercomp en een 3 D uitlijnapparatuur van het merk Hunter. Rond deze opstelling staan een 4 tal tv schermen waarop alle apparatuur aangesloten staat en waarop men alle verstellingen en veranderingen aan de auto kan volgen. Hier wordt aan de hand van de opstelling uitleg overgegeven.

 • 11.00 – 11.15 uur: Pauze

 • 11.15 – 12.15 uur: Cursisten laten we zien aan de hand van de voorbeelden aan de auto wat een foutieve wielstand voor invloed heeft op het rijgedrag en de veiligheid hiervan. Tevens gaan de cursisten aan deze auto zelf ook aan de slag om de auto een goede afstelling te geven.

 • 12.15 – 13.00 uur: Lunch

 • 13.00 – 14.30 uur: Vervolg van de praktijktraining waarbij het uitwegen van de auto aanbod gaat komen. Hierbij laten wij de cursisten zien wat een verkeerde bandenspanning voor invloed heeft en wat een versleten of kapotte schokbreker voor invloed heeft op het gedrag van een auto.

 • 14.30 – 14.45 uur: Pauze

 • 14.45 – 16.00 uur: Tijdens dit laatste gedeelte van de praktijktraining laten we de cursisten zelf een auto uitlijnen en komen alle vragen aanbod.

 • 16.00 uur: Uitreiking certificaat van deelnamen.

Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
training
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
TAC Academy
Soort aanbieder:
particulier onderwijs
Contactpersoon:
Henk Biesheuvel
E-mailadres:
info@tacacademy.nl
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is. Houd mij op de hoogte.

Prijs:
100 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Nee

Houd mij op de hoogte!

Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is.

Jouw gegevens


Wijzigingen in training doorgeven