Cursus wijzigen: Masterclass Varkensvlees van de Big Green Egg leave this field blank to prove your humanity Je naam* Jouw e-mailadres* Je telefoonnummer* Ik wil deze cursus graag verwijderen. Rubriek* Kies een rubriek... Mobiliteit en Transport Dienstverlening en Producten Economie en Ondernemen Groen Produceren, Installeren en Energie Beroepsgericht Algemeen Bouwen, Wonen en Interieur Zorg en Welzijn Maritiem en Techniek Horeca, Bakkerij en Recreatie Media, Vormgeving en ICT Schoolexaminering PGP Zorg en Welzijn PGP Dienstverlening en Producten PGP Informatie-technologie PGP Economie en Ondernemen PGP Groen PGP Technologie & toepassing PGP Algemeen 3D printen AI CNC techniek Drones Robots XR brillen Naam van de cursus* Korte omschrijving Omschrijving <p><span><strong>Inhoud</strong><br>Deze masterclass staat in het teken van het hele varken, van kop tot staart. Slager Gertjan Kiers, auteur van de Vleesbijbel en het onlangs verschenen boek Van kop tot staart - Varken, neemt voor deze masterclass een half varken mee die hij ter plekke zal uitsnijden. Alle delen van het varken komen hierbij aan bod en worden stuk voor stuk toegelicht, zodat jij voortaan weet hoe je bijvoorbeeld ook van de oren, de wangen, de sukade en het spierstuk iets lekkers kunt maken.</span></p> <p><span>Tijdens deze uitgebreide demonstratie komen onder andere de volgende onderdelen voorbij:</span></p> <ul> <li><span><span>Hoe herken je kwaliteit?</span></span></li> <li><span><span>Het uitsnijden van het varken.</span></span></li> <li><span><span>Welk mes gebruik je tijdens het verdelen en uitsnijden waarvoor en waarom?</span></span></li> <li><span><span>Het toelichten van de rauwe delen. Wat is het en wat kun je ermee?</span></span></li> <li><span><span>Algemene technieken zoals het opbinden van een rollade, beentjes schoonmaken en zwoerd en vlies verwijderen.</span></span></li> </ul> <p><strong>Aan de slag!</strong><br>Na het verdelen en uitsnijden is het tijd om zelf aan de slag te gaan en de diverse delen van het varken op de Big Green Egg te bereiden. De houtskool in de Egg's wordt aangestoken waarna je onder leiding van Big Green Egg-specialist Peter Bootsma en slager Gertjan Kiers de verschillende delen van het uitgesneden varken verwerkt in een aantal heerlijke gerechten, waaronder een porchetta van het spit, verse worst, saucijzenbroodjes en een lekkere stoof met garnituur.</p> <p><strong>De kooktechnieken</strong><br>Tijdens het koken komen er verschillende kooktechnieken met de Big Green Egg aan bod. Het ene vleesdeel kun je tenslotte beter stoven en het andere grillen of roosteren. In de speciale workshopruimte op Landgoed Arcadia staan ruim 40 Big Green Eggs in royale werktafels met bijbehorende accessoires. Er is dus meer dan genoeg capaciteit voor de verschillende opstellingen en temperaturen van de Egg's.</p> <p>Kooktechnieken die we tijdens deze masterclass onder andere gebruiken zijn:</p> <ul> <li>Grillen op het gietijzeren rooster.</li> <li>Roosteren aan het spit.</li> <li>Stoven in de Dutch oven.</li> <li>Indirect bakken op de Baking Stone.</li> <li>Bakken in de skillet.</li> <li>Reverse sear methode.</li> </ul> <p>Deze masterclass is dus een unieke kans om meer te weten te komen over varkensvlees en de bereiding daarvan. Daarnaast helpen onze chefs natuurlijk om je Big Green Egg skills uit te breiden. Tijdens deze masterclass willen we zoveel mogelijk kennis over het vlees en de kooktechnieken die met een Big Green Egg mogelijk zijn delen. Daarom is het belangrijk dat je de basics van de Big Green Egg, zoals het aansteken van de houtskool, de temperatuurbeheersing van de Egg en het gebruik van de basisaccessoires een beetje kent..</p> Aanbieder* Soort aanbieder* Kies een soort aanbieder... anders bedrijf Bedrijf kennis / praktijkcentrum lerarenopleiding maatwerk via vsho mbo avondschool onderwijsinstantie particulier onderwijs Website link naar de website van de aanbieder of indien mogelijk, naar de specifieke cursus. Begin met http:// of https:// Naam contactpersoon E-mail contactpersoon Telefoon contactpersoon Voorkennis nodig Voorkennis Werkvorm* Kies een werkvorm... congres cursus leergang opleiding stage thuisstudie training uitwisseling Type scholing* Kies een scholingsveld... assessor didactisch examentraining organisatie pedagogisch praktijkleer praktijkleer / vakkennis schoolexaminering vakkennis Behoort tot OCW aanbod Voorbereiding noodzakelijk Voorbereiding Relatie met beroepsgericht programma* Aantal SBU contacturen* Aantal SBU totaal* Opmerkingen Prijs nog niet bekend Vink aan als de prijs nog niet bekend is. Er worden geen prijzen getoond op de website en inschrijving voor de cursus is nog niet mogelijk. Prijs* Bedrag in hele euro's Prijs tweede deelnemer Bedrag in hele euro's. Alleen invullen als afwijkend van prijs in vorig veld. Prijs derde deelnemer, en volgende Bedrag in hele euro's. Alleen invullen als afwijkend van de prijs in een vorig veld. Minimum aantal inschrijvingen* Maximaal aantal inschrijvingen* Soort cursus* Ingepland op datum Incompany Individueel Checker Tijdstippen Tijdstip 1 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Een dag op 18 juni 2024 van 10.00 tot 16.00 uur. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 2 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 3 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 4 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 5 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 6 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen