Culinaire workshop Wild & Gevogelte

Horeca, Bakkerij en Recreatie
  • Momenteel niet ingepland op datum

Wildles voor docenten

  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.
Gebaseerd op 4 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
8
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
8

Relatie met beroepsgericht programma:
HBR de bijzondere keuken/keukenspecialisatie

Inhoud


In deze training gaan we actief op een ambachtelijke manier kennis maken met het schoonmaken en verwerken van wild en gevogelte. .
Daarnaast worden er gerechtjes gemaakt met het wild en neemt iedere deelnemer zijn zelf gevilde haas mee naar huis!


Programma



  • We beginnen die dag om 10.00 uur met koffie met een wild koekje.

  • Daarna starten we met het villen van een haas.

  • Tussendoor een lunch mét wild uiteraard.

  • In de middag volgt uitleg over kwaliteit en bereidingen van wild en gevogelte: patrijs, duif, gans, eend, fazant, ree en wildzwijn passeren onder andere de revue.

  • Rond 16.00 uur afsluiting met borrel.


De workshop wordt verzorgd door twee docenten: een koninklijk erkend wildpoelier, die geassisteerd wordt door een zeer ervaren kok, die heel veel weet over het smakelijk bereiden van wild.


Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
training
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
Culinaire Academie Nederland
Soort aanbieder:
maatwerk via vsho
Contactpersoon:
Gert-Jan Sneekers
E-mailadres:
GertjanSneekes@outlook.com
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Prijs:
120 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Nee

  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven