Cursus wijzigen: Lekker Zoet! leave this field blank to prove your humanity Je naam* Jouw e-mailadres* Je telefoonnummer* Ik wil deze cursus graag verwijderen. Rubriek* Kies een rubriek... Mobiliteit en Transport Dienstverlening en Producten Economie en Ondernemen Groen Produceren, Installeren en Energie Beroepsgericht Algemeen Bouwen, Wonen en Interieur Zorg en Welzijn Maritiem en Techniek Horeca, Bakkerij en Recreatie Media, Vormgeving en ICT Schoolexaminering PGP Zorg en Welzijn PGP Dienstverlening en Producten PGP Informatie-technologie PGP Economie en Ondernemen PGP Groen PGP Technologie & toepassing PGP Algemeen 3D printen AI CNC techniek Drones Robots XR brillen Naam van de cursus* Korte omschrijving Omschrijving <p><strong>Doel</strong> <br>In de keuken denk je bij het woord ZOET al gauw aan nagerechten. Chocolademousse, vanille-ijs, salty caramel, panna cotta, crème brûlée en ga zo maar door. Ook een kaasplankje geserveerd met een zoete fruitcompote en een broodsoort met gedroogd fruit is een nagerecht. Zoet heeft ook andere betekenissen als: aangenaam, fijn, lief en rustig. In 'Een Zoete Wereld' zijn mens, dier, milieu en economie met elkaar in evenwicht. Het welzijn van mens en dier is gegarandeerd en kansen zijn eerlijk verdeeld. Ons voedsel komt op een duurzame manier tot stand en er is genoeg voor iedereen.</p> <p>Op deze cursusdag duik je enerzijds in de zoete wereld van de nagerechten en anderzijds ga je op zoek naar wat je als docent kunt bijdragen aan een zoetere, duurzamere, wereld. Dit doe je door de verschillende opdrachten uit te voeren. De aandachtspunten zijn:</p> <ul> <li>Duurzaam werken in de keuken;</li> <li>Veilig werken in de keuken;</li> <li>Het bereiden van nagerechten;</li> <li>Zoet en gezondheid;</li> <li>Zoete gerechten voor op school.</li> </ul> <p><strong>Aan de orde komen:</strong> </p> <ul> <li>Fruitsoorten > kenmerken en toepassingsmogelijkheden;</li> <li>Zuivel > kenmerken en toepassingsmogelijkheden;</li> <li>Eieren > kenmerken en toepassingsmogelijkheden;</li> <li>Chocolade > kenmerken en toepassingsmogelijkheden;</li> <li>Gerechten die je kunt maken met vmbo leerlingen.</li> </ul> <p><strong>U gaat het volgende praktisch doen:</strong> </p> <ul> <li>Een aantal nagerechten/componenten van nagerechten bereiden;</li> <li>Een kaasplateau met Hollandse/buitenlandse kazen samenstellen;</li> <li>Veelgebruikte fruitsoorten, zuivelproducten, eieren en chocoladesoorten herkennen en verwerken in producten;</li> <li>De kennis over duurzaam en veilig werken toepassen in een professionele keuken.</li> </ul> <p><strong>Uitvoering</strong> <br>Aeres Hogeschool Wageningen verzorgt bij- en nascholingen voor docenten voor beroepsgerichte vakken in het vmbo-groen, vanuit de rol als opleider van deze beroepsgroep. Deze cursus wordt gegeven door Peter Heijmen, werkzaam als docent bij Rijn IJssel, Horeca en Bakkerij.</p> <p><strong>Doelgroep</strong></p> <ul> <li>Docenten die de keuzevakken ‘Voeding hoe maak je het?’ en/of 'Voeding en beweging' verzorgen.</li> <li>Docenten die bij profiel groen module 2 'Tussen productie en verkoop' <span>irt voedselbereiding verzorgen.</span></li> <li>Docenten die bij profiel Z&W module 1 'Mens en gezondheid' irt voedselbereiding verzorgen.</li> <li>Docenten die vorm geven aan de gezonde kantine.</li> </ul> <p><strong>Werkwijze</strong> <br>De cursus wordt praktisch ingericht. We gaan technieken uitproberen, producten en gerechten proeven. De recepten geven inspiratie voor de eigen lessen.</p> <p><strong>Planning</strong></p> <ul> <li>09.45 Ontvangst en kennismaking</li> <li>10.00 Introductie onderwerp, theorie en praktijk</li> <li>13.00 Lunch</li> <li>13.30 Verbinding theorie en praktijk aan praktijklessen vmbo</li> <li>16.00 Afsluiting</li> </ul> Aanbieder* Soort aanbieder* Kies een soort aanbieder... anders bedrijf Bedrijf kennis / praktijkcentrum lerarenopleiding maatwerk via vsho mbo avondschool onderwijsinstantie particulier onderwijs Website link naar de website van de aanbieder of indien mogelijk, naar de specifieke cursus. Begin met http:// of https:// Naam contactpersoon E-mail contactpersoon Telefoon contactpersoon Voorkennis nodig Voorkennis Werkvorm* Kies een werkvorm... congres cursus leergang opleiding stage thuisstudie training uitwisseling Type scholing* Kies een scholingsveld... assessor didactisch examentraining organisatie pedagogisch praktijkleer praktijkleer / vakkennis schoolexaminering vakkennis Behoort tot OCW aanbod Voorbereiding noodzakelijk Voorbereiding Relatie met beroepsgericht programma* Aantal SBU contacturen* Aantal SBU totaal* Opmerkingen Prijs nog niet bekend Vink aan als de prijs nog niet bekend is. Er worden geen prijzen getoond op de website en inschrijving voor de cursus is nog niet mogelijk. Prijs* Bedrag in hele euro's Prijs tweede deelnemer Bedrag in hele euro's. Alleen invullen als afwijkend van prijs in vorig veld. Prijs derde deelnemer, en volgende Bedrag in hele euro's. Alleen invullen als afwijkend van de prijs in een vorig veld. Minimum aantal inschrijvingen* Maximaal aantal inschrijvingen* Soort cursus* Ingepland op datum Incompany Individueel Checker Tijdstippen Tijdstip 1 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op woensdag 5 februari 2020 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 2 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op donderdag 19 maart 2020 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 3 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op vrijdag 9 oktober 2020 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 4 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op woensdag 27 januari 2021 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 5 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op woensdag 10 februari 2021 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. GEANNULEERD DOOR AANBIEDER EVALUATIE UIT NIEUWE DATUM VOLGT verplaatst naar 2-11 Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 6 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op vrijdag 12 februari 2021 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. GEANNULEERD DOOR AANBIEDER EVALUATIE UIT NIEUWE DATUM VOLGT verplaatst naar 2-11 Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 7 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op dinsdag 2 november 2021 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 8 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op woensdag 17 november 2021 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 9 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op dinsdag 25 juni 2024 van 09.45 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 10 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op vrijdag 25 april 2025 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 11 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 12 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 13 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 14 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 15 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen