Op deze eendaagse cursusdag duik je enerzijds in de zoete wereld van de nagerechten en anderzijds ga je op zoek naar wat je als docent kunt bijdragen aan een zoetere, duurzamere wereld. Dit doe je door de verschillende opdrachten uit te voeren.
Doel
In de keuken denk je bij het woord ZOET al gauw aan nagerechten. Chocolademousse, vanille-ijs, salty caramel, panna cotta, crème brûlée en ga zo maar door. Ook een kaasplankje geserveerd met een zoete fruitcompote en een broodsoort met gedroogd fruit is een nagerecht. Zoet heeft ook andere betekenissen als: aangenaam, fijn, lief en rustig. In 'Een Zoete Wereld' zijn mens, dier, milieu en economie met elkaar in evenwicht. Het welzijn van mens en dier is gegarandeerd en kansen zijn eerlijk verdeeld. Ons voedsel komt op een duurzame manier tot stand en er is genoeg voor iedereen.
Op deze cursusdag duik je enerzijds in de zoete wereld van de nagerechten en anderzijds ga je op zoek naar wat je als docent kunt bijdragen aan een zoetere, duurzamere, wereld. Dit doe je door de verschillende opdrachten uit te voeren. De aandachtspunten zijn:
Aan de orde komen:
U gaat het volgende praktisch doen:
Uitvoering
Aeres Hogeschool Wageningen verzorgt bij- en nascholingen voor docenten voor beroepsgerichte vakken in het vmbo-groen, vanuit de rol als opleider van deze beroepsgroep. Deze cursus wordt gegeven door Peter Heijmen, werkzaam als docent bij Rijn IJssel, Horeca en Bakkerij.
Doelgroep
Werkwijze
De cursus wordt praktisch ingericht. We gaan technieken uitproberen, producten en gerechten proeven. De recepten geven inspiratie voor de eigen lessen.
Planning