Instructievideo's ontwerpen en produceren

Groen
 • Momenteel niet ingepland op datum
 • incompany

Een instructievideo is een krachtig leermiddel om leerlingen efficiënt en effectief een nieuwe vaardigheid te leren. Tijdens deze tweedaagse cursus leer je een goede instructievideo op te nemen, te monteren en te publiceren.

 • Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is. Houd mij op de hoogte.
Gebaseerd op 7 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
12
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
12

Relatie met beroepsgericht programma:
Alle praktijkhandelingen binnen profiel- en keuzevakken

Inhoud
Dankzij de opkomst van digitale video is het voor iedereen mogelijk geworden zelf een instructievideo te produceren. Waar vroeger nog dure en complexe apparatuur nodig was, heb je nu met een smartphone een complete videostudio tot je beschikking.


Maar net zoals het beschikbaar hebben van Microsoft Word, je nog geen auteur maakt, zo maakt ook laagdrempelige videoproductie nog geen goede instructievideo’s. Een goede video helpt de leerlingen te leren, draagt bij van een gevoel van ‘ik kan dit’ bij de leerling en zet de leerling aan tot activiteit.


Alleen een camera plaatsen op het verrichten van een bepaalde handeling is slechts voor een kleine doelgroep leerzaam en toepasbaar. Bij het maken van een goede instructievideo komt veel kijken. Meestal gaat de tijd niet zitten in het maken van de opnames, maar juist in de voorbereiding en de montage.Inhoud van de training
Tijdens deze training vertelt Serge de Beer meer over hoe je een goede instructievideo ontwerpt en ontwikkelt. Belangrijke elementen hierbij zijn: • Ontwerpen van een instructievideo

  • Leerdoel & doelgroep bepalen

  • Vooronderzoek

  • Vorm kiezen • Ontwikkelen van een video script, plan

  • Onderzoek, interview met de expert

  • Evalueren • Oefenen en experimenteren met verschillende technieken

  • Opnames maken

  • Monteren

  • Publiceren (in de leeromgeving)
Het menselijk brein kent veel mogelijkheden, maar zeker ook beperkingen. Er is veel onderzoek gedaan naar hoe een instructievideo moet worden opgebouwd, om het leereffect zo optimaal mogelijk te maken. Ook deze onderwijskundige elementen zullen worden belicht. Tot slot kijken we naar de verschillende mogelijkheden om de video zo makkelijk mogelijk beschikbaar te krijgen voor de doelgroep.Opzet van de training
Dag 1: theorie over toepassen van video in de les en videotechniek. Zelf aan de slag met het produceren van een instructievideo en oefenen met diverse vormen en technieken.
Dag 2: zelf een instructievideo produceren van de eerste opzet tot de publicatie. Deze video wordt een echt leermiddel, dat direct toepasbaar is in de les.


 


Over de trainer
Serge de Beer is Technical Training Expert. Hij ondersteunt scholen en andere organisaties bij leren & presteren in techniek. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in techniek, audiovisuele media, technical training en onderwijs.


 

Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
training
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
Aeres Hogeschool Wageningen
Soort aanbieder:
lerarenopleiding
Contactpersoon:
Klaas Koorn
E-mailadres:
k.koorn@aeres.nl
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is. Houd mij op de hoogte.

incompany Datum in overleg (incompany aanbod)

De vaststelling van de data vindt plaats in overleg. Bij interesse kun je contact opnemen met de kwartiermaker Edith Diepeveen, edith.diepeveen@connectgroen.nl.

Prijs:
300 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Ja

Houd mij op de hoogte!

Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is.

Jouw gegevens


Wijzigingen in training doorgeven