Cursus wijzigen: Groenten! leave this field blank to prove your humanity Je naam* Jouw e-mailadres* Je telefoonnummer* Ik wil deze cursus graag verwijderen. Rubriek* Kies een rubriek... Mobiliteit en Transport Dienstverlening en Producten Economie en Ondernemen Groen Produceren, Installeren en Energie Beroepsgericht Algemeen Bouwen, Wonen en Interieur Zorg en Welzijn Maritiem en Techniek Horeca, Bakkerij en Recreatie Media, Vormgeving en ICT Schoolexaminering PGP Zorg en Welzijn PGP Dienstverlening en Producten PGP Informatie-technologie PGP Economie en Ondernemen PGP Groen PGP Technologie & toepassing PGP Algemeen 3D printen AI CNC techniek Drones Robots XR brillen Naam van de cursus* Korte omschrijving Omschrijving <p><strong>Doel</strong> <br>Rond het keuzevak ‘Voedsel, hoe maak je het?’ hebben we al meerdere trainingen aangeboden. Uit de evaluaties blijkt dat er behoefte is aan verdieping. Hoe geef je nu een goede invulling aan lessen die horen bij profielmodule 2 of bovenstaand keuzevak? Welke producten kan je maken en hoe doe je dat? En hoe verbinden we ‘kook’lessen aan de gezonde kantine?</p> <p><strong>Uitvoering</strong> <br>Aeres Hogeschool Wageningen verzorgt bij- en nascholingen voor docenten voor beroepsgerichte vakken in het vmbo groen, vanuit de rol als opleider van deze beroepsgroep. Deze cursus wordt gegeven door Peter Heijmen, werkzaam als docent bij Rijn IJssel, Horeca en Bakkerij.</p> <p><strong>Doelgroep</strong></p> <ul> <li>Docenten die de keuzevakken ‘Voeding hoe maak je het?’ en/of 'Voeding en beweging' verzorgen.</li> <li>Docenten die bij profiel groen module 2 'Tussen productie en verkoop' <span>irt voedselbereiding verzorgen.</span></li> <li>Docenten die bij profiel Z&W module 1 'Mens en gezondheid' irt voedselbereiding verzorgen.</li> <li>Docenten die vorm geven aan de gezonde kantine.</li> </ul> <p><strong>Inhoud</strong> <br>Tijdens deze cursus leer je alles over groenten, van wortel tot blad. Onderwerpen zijn: Warenkennis, Keukentechnieken, Kooktechnieken en Verduurzamen. De lessen zullen een klein deel theorie bevatten en vooral heel erg praktisch zijn. Je gaat zelf aan de slag met groenten uit het seizoen, alsof de groenten zo uit de schooltuin komen.</p> <p>Hieronder vind je een korte omschrijving van de 4 onderwerpen op deze cursusdag:</p> <ul> <li>Warenkennis kan worden toegepast op verschillende manieren. Aan de ene kant kijken we naar de biologische indeling van de groenten en daarnaast kijken we naar bereidingswijzen en seizoenen / verkrijgbaarheid van groenten. Natuurlijk komen hierbij ook de alternatieve eiwitbronnen aan bod zoals paddenstoelen en peulvruchten.</li> <li>Bij keukentechnieken draait het om de bewerking van de groenten zoals het schoonmaken, opdelen en het verwerken (koud en warm). Hierbij komen snijtechnieken aan bod, het op de juiste manier verdelen van de producten en de voorbereiding van de producten.</li> <li>Kooktechnieken zijn er legio, maar in de cursus kiezen voor technieken die je ook in jouw eigen lessen zou kunnen gebruiken. Sommige kooktechnieken komen praktisch aan bod, andere technieken theoretisch. Het is belangrijk inzicht te hebben in de keuzemogelijkheden van het bereiden van groenten en de kenmerken van een bepaalde techniek. Te denken valt aan: blancheren, pocheren, koken, stomen, frituren, bakken, grillen, glaceren, stoven, gratineren, vacuüm bereiden, konfijten en roken.</li> <li>Verduurzamen omdat afval niet bestaat! Alles wordt verwerkt tot en met de meeste schillen aan toe. Ooit gedacht dat je aardappelschillen zou kunnen gebruiken en dat het ook erg lekker is? Duurzaamheid speelt een grote rol in de keuken van nu. Denk bijvoorbeeld ook aan wecktechnieken.</li> </ul> <p><strong>Werkwijze</strong> <br>De cursus wordt praktisch ingericht. We gaan technieken uitproberen en maken zelf onze lunch. Gezonde soep(en), gezonde (koude en warme) snacks (en dips), gezonde salades en gezonde groenteschotels geven inspiratie voor de eigen lessen en de gezonde kantine.</p> <p><strong>Groepsgrootte</strong> <br>Er kunnen maximaal 10 personen per cursus deelnemen.</p> <p><strong>Planning</strong></p> <ul> <li>09.45 uur: Ontvangst en kennismaking</li> <li>10.00 uur: Groenten!: Warenkennis, Keukentechnieken, Kooktechnieken en Verduurzamen</li> <li>13.00 uur: Lunch</li> <li>13.30 uur: Vervolg Warenkennis, Keukentechnieken, Kooktechnieken en Verduurzamen. Verbinding praktijk aan theorie. Verbinding theorie aan praktijklessen vmbo.</li> <li>16.00 uur: Afsluiting</li> </ul> Aanbieder* Soort aanbieder* Kies een soort aanbieder... anders bedrijf Bedrijf kennis / praktijkcentrum lerarenopleiding maatwerk via vsho mbo avondschool onderwijsinstantie particulier onderwijs Website link naar de website van de aanbieder of indien mogelijk, naar de specifieke cursus. Begin met http:// of https:// Naam contactpersoon E-mail contactpersoon Telefoon contactpersoon Voorkennis nodig Voorkennis Werkvorm* Kies een werkvorm... congres cursus leergang opleiding stage thuisstudie training uitwisseling Type scholing* Kies een scholingsveld... assessor didactisch examentraining organisatie pedagogisch praktijkleer praktijkleer / vakkennis schoolexaminering vakkennis Behoort tot OCW aanbod Voorbereiding noodzakelijk Voorbereiding Relatie met beroepsgericht programma* Aantal SBU contacturen* Aantal SBU totaal* Opmerkingen Prijs nog niet bekend Vink aan als de prijs nog niet bekend is. Er worden geen prijzen getoond op de website en inschrijving voor de cursus is nog niet mogelijk. Prijs* Bedrag in hele euro's Prijs tweede deelnemer Bedrag in hele euro's. Alleen invullen als afwijkend van prijs in vorig veld. Prijs derde deelnemer, en volgende Bedrag in hele euro's. Alleen invullen als afwijkend van de prijs in een vorig veld. Minimum aantal inschrijvingen* Maximaal aantal inschrijvingen* Soort cursus* Ingepland op datum Incompany Individueel Checker Tijdstippen Tijdstip 1 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op woensdag 19 juni 2019 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 2 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op woensdag 13 november 2019 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 3 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op vrijdag 13 november 2020 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Er kunnen maximaal 7 personen deelnemen. We houden rekening met de regels rond Covid-19. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 4 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op dinsdag 9 februari 2021 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Er kunnen maximaal 7 personen deelnemen. We houden rekening met de regels rond Covid-19. WORDT VERZET EVALUATIE UIT Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 5 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op dinsdag 9 november 2021 van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 6 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op woensdag 15 december 2021 van 09:45 tot 16.00 uur, inclusief lunch. GEANNULEERD NIEUWE DATUM EVALUATIE UIT Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 7 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op woensdag 26 januari 2022 van 09:45 tot 16.00 uur, inclusief lunch. We houden rekening met de regels rond Covid-19. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 8 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op dinsdag 18 juni 2024 van 09:45 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 9 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Eén dag op vrijdag 27 juni 2025 van 09:45 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 10 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 11 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 12 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 13 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen Geef nog een datum op voor deze training. Tijdstip 14 Startdatum training* Aanvangstijdstip* Bijvoorbeeld: 12:30 Laatste datum training* Deze datum wordt niet getoond en is nodig voor de enquête. Vervolgdata trainingen en overige informatie Bijvoorbeeld: maandag 7, 14 en 21 maart 2016 van 16:30 t/m 20:30 uur inclusief broodmaaltijd Straat en huisnummer* Naam van de locatie Postcode* Plaats (wordt getoond op site)* Verwijderen