Tijdens deze eendaagse verdiepende cursusdag leert u alles over groenten, van wortel tot blad. Onderwerpen zijn: Warenkennis, Keukentechnieken, Kooktechnieken en Verduurzamen. De dag zal een klein deel theorie bevatten en vooral heel erg praktisch zijn.
Doel
Als onderdeel van het nieuwe vmbo examenprogramma profiel groen zijn er keuzevakken ontwikkeld. Rond het keuzevak ‘Voedsel, hoe maak je het?’ hebben we al meerdere trainingen aangeboden. Uit de evaluaties blijkt dat er behoefte is aan verdieping. Hoe geeft u nu een goede invulling aan lessen die horen bij profielmodule 2 of bovenstaand keuzevak? Welke producten kunt u maken en hoe doet u dat? En hoe verbinden we ‘kook’lessen aan de gezonde kantine?
Uitvoering
Aeres Hogeschool Wageningen verzorgt bij- en nascholingen voor docenten voor beroepsgerichte vakken in het vmbo groen, vanuit de rol als opleider van deze beroepsgroep. Deze cursus wordt gegeven door Peter Heijmen, werkzaam als docent bij Rijn IJssel, Horeca en Bakkerij.
Doelgroep
Docenten en praktijkinstructeurs die lessen ‘Verwerking agrarische producten’ verzorgen, docenten die profielmodule 2 irt voedselbereiding aanbieden, docenten die vorm geven aan de gezonde kantine en docenten die het keuzevak ‘Voeding hoe maak je het?’ verzorgen.
Inhoud
Tijdens deze cursus leert u alles over groenten, van wortel tot blad. Onderwerpen zijn: Warenkennis, Keukentechnieken, Kooktechnieken en Verduurzamen. De lessen zullen een klein deel theorie bevatten en vooral heel erg praktisch zijn. Je gaat zelf aan de slag met groenten uit het seizoen, alsof de groenten zo uit de schooltuin komen.
Hieronder vindt u een korte omschrijving van de 4 onderwerpen op deze cursusdag:
Werkwijze
De cursus wordt praktisch ingericht. We gaan technieken uitproberen en maken zelf onze lunch. Gezonde soep(en), gezonde (koude en warme) snacks (en dips), gezonde salades en gezonde groenteschotels geven inspiratie voor de eigen lessen en de gezonde kantine.
Groepsgrootte
Er kunnen maximaal 10 personen per cursus deelnemen.
Planning