VMBO Up!: start een pop up winkel met jouw klas (ONLINE)

Economie en Ondernemen
  • Momenteel niet ingepland op datum

Eendaagse waarin u een pop-up winkelproject opzet die past bij de praktische instelling van vmbo leerlingen. Voorbeeld is te zien op vmbo-up.nl! Gericht op het keuzedeel Ondernemen, maar ook geschikt voor andere profiel- en keuzedelen.

  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
7
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
7

Relatie met beroepsgericht programma:
Keuzevak 5 Ondernemen

Inhoud


Een winkel beginnen met leerlingen E&O? Een tijdelijk restaurant met ZW? Dienstverlening op locatie met Techniekleerlingen?


In 10 stappen werkt u in deze cursus van docentschap naar ondernemerschap. In de cursus werken we praktijkgericht en is er veel ruimte voor eigen inbreng en discussie. Wij werken ook zoals leerlingen aan het werk gaan in het project. Praktijkervaring met dit project koppelen wij aan de inspiratie van de deelnemers. Aan het einde van de dag hebt u een stappenplan in handen waar u concreet wat mee kunt.


Door deze cursus online te volgen, hebt u de mogelijkheid om het keuzedeel Ondernemen volledig anders in te vullen. U haalt de praktijk niet de school in, maar u gaat met de school de praktijk in.


Online cursus via Teams


U krijgt van te voren een pakket toegestuurd met alles wat u nodig hebt om tijdens de cursusdag  aan de slag te gaan. U ontvangt een mooi notitieboekje, werkbladen en meer. Ook krijgt u een exemplaar van het leerlingportfolio wat u kunt gebruiken tijdens een pop-up store project. Het doel van deze cursusdag is flink praktisch bezig te zijn, vragen te beantwoorden en de ervaringen van Redfish te delen. Een presentatie vormt de rode draad, maar er is meer dan voldoende ruimte om allerhande zaken te bespreken en uit te werken.


De dag begint om 09.00. Iedereen kan dan inbellen en er wordt even een moment de tijd genomen om een introductierondje te doen. Daarna start Redfish met een korte presentatie over het hoe, wat en waarom zij met een pop-up store project zijn begonnen. Gedurende de rest van de dag gaat u vooral praktisch aan de slag en maakt u de eerste stappen in het voorbereiden van uw eigen pop-up project! Voor de hele dag heeft Redfish een aantal thema’s voorbereid, maar hoe zij door de thema’s heen lopen bepaalt u samen met de medecursisten. Rond 16.00 wordt de dag afgesloten en zal Redfish nog even online zijn voor vragen/opmerkingen.

Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
cursus
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
RedFish edu
Soort aanbieder:
kennis / praktijkcentrum
Contactpersoon:
Didi Redjosentono
E-mailadres:
didi@redfishedu.nl
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Prijs:
50 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Nee

  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven