Extended Reality (VR bril en Hololens) in de praktijk

Bouwen, Wonen en Interieur
  • incompany

Deze eendaagse training is gericht op docenten die aan de slag gaan met de Oculus Quest en / of Hololens. Je leert SketchUp modellen te laden in de VR bril en Hololens, leerlingen samen te laten werken en modellen op te delen in stappen.

  • De vaststelling van de data vindt plaats in overleg.
Gebaseerd op 8 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
6
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
6

Relatie met beroepsgericht programma:
Profielmodulen en keuzevakken BWI

Bijscholingvmbo biedt 2 trainingen Extended Reality aan:  • De training 'Extended Reality in BWI' is de basistraining waarin je kennis maakt met de mogelijkheden van Extended Reality (VR / AR).

  • Wil je direct met VR, de Oculus Quest en/of de Hololens aan de slag dan is deze training ‘Extended Reality in de praktijk’ een must.


Ochtend
Onder leiding van Ewout Warringa ga je aan de slag met SketchUp tekeningen op de VR-bril. Daarbij gebruik je de voor scholen gratis beschikbare VR-sketch extensie in SketchUp Pro. Je leert hoe je met VR-Sketch meerdere leerlingen via virtual reality samen interactief met één en hetzelfde SketchUp model aan de slag kunt laten gaan. Als voorbeeld leer je een bouwplaats virtual inrichten door middel van jouw eigen meegebrachte Oculus Quest. Een hele nieuwe manier van werken en beleving komt naar je toe.


Middag
In de middag haal je de Hololens uit de doos. Allereerst leer je hoe de landelijk aangeboden modellen op de lokale aan de Hololens gekoppelde PC gezet worden. Daarvoor gebruik je de kosteloze basis versie van Trimble Connect. Daarna ga je de mogelijkheden ontdekken van de functie ‘Sequence’. Met Sequence kan je een stappenplan maken van het SketchUp model, die je vervolgens stap voor stap als onderdeel zichtbaar kunt maken in de HoloLens.
In de training komt ook een cleaning kast met UV-licht aan bod. Hiermee is het mogelijk de brillen snel te ontsmetten, incl. van corona.

Voorkennis:
Basiskennis van Extended Reality is een pré
Werkvorm:
training
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
XR Learning
Soort aanbieder:
anders
Contactpersoon:
Ewout Warringa
E-mailadres:
info@xrlearning.nl
Cursusdata:

incompany Datum in overleg (incompany aanbod)

De vaststelling van de data vindt plaats in overleg. Bij interesse kun je contact opnemen met de kwartiermaker Cor de Ridder, corderidder@planet.nl.

Prijs:
140 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Nee

Opmerkingen:

We verzoeken deelnemers een eigen laptop mee te nemen met daarop de volgende software geïnstalleerd: SketchUp Pro (vanaf 2018) met daarbij de extensie “vrsketch” en “Trimble Connect” desktop app. En neem jouw eigen Oculus Quest en HoloLens mee (bij voorkeur beide, maar minimaal een ervan). Beschik je niet over de software of over de brillen, neem dan contact op met de aanbieder.


Wijzigingen in training doorgeven