Extended Reality in de praktijk

Bouwen, Wonen en Interieur
  • Momenteel niet ingepland op datum

Deze eendaagse training is gericht op docenten die aan de slag gaan met de Oculus Quest en / of Hololens. U leert SketchUp modellen te laden in de VR bril en Hololens, leerlingen samen te laten werken en modellen op te delen in stappen.

  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.
Gebaseerd op 4 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
6
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
6

Relatie met beroepsgericht programma:
Profielmodulen en keuzevakken BWI

In de basistraining Extended Reality maak je kennis met de mogelijkheden van XR. Wilt u er echt mee aan de slag dan is deze training ‘Extended Reality in de praktijk’ een must.


Ochtend
Onder leiding van Ewout Warringa gaat u aan de slag met SketchUp tekeningen op de VR-bril. Daarbij gebruikt u de voor scholen gratis beschikbare VR-sketch extensie in SketchUp Pro. U leert hoe u met VR-Sketch meerdere leerlingen via virtual reality samen interactief met één en hetzelfde SketchUp model aan de slag kunt laten gaan. Als voorbeeld leert u een bouwplaats virtual inrichten door middel van uw eigen meegebrachte Oculus Quest. Een hele nieuwe manier van werken en beleving komt naar u toe.


Middag
In de middag haalt u de Hololens uit de doos. Allereerst leert u hoe de landelijk aangeboden modellen op de lokale aan de Hololens gekoppelde PC gezet worden. Daarvoor gebruikt u de kosteloze basis versie van Trimble Connect. Daarna gaat u de mogelijkheden ontdekken van de functie ‘Sequence’. Met Sequence kunt u een stappenplan maken van het SketchUp model, die u vervolgens stap voor stap als onderdeel zichtbaar kunt maken in de HoloLens.


In de training komt ook een cleaning kast met UV-licht aan bod. Hiermee is het mogelijk de brillen snel te ontsmetten, incl. van corona.


Voorkennis:
Basiskennis van Extended Reality is een pré
Werkvorm:
training
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
XR Learning
Soort aanbieder:
anders
Contactpersoon:
Ewout Warringa
E-mailadres:
info@xrlearning.nl
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Prijs:
60 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Nee

Opmerkingen:

We verzoeken deelnemers een eigen laptop mee te nemen met daarop de volgende software geïnstalleerd: SketchUp Pro (vanaf 2018) met daarbij de extensie “vrsketch” en “Trimble Connect” desktop app. En neem uw eigen Oculus Quest en HoloLens mee (bij voorkeur beide, maar minimaal een ervan). Beschikt u niet over de software of over de brillen, neem dan contact op met de aanbieder.


  • Er zijn geen data gepland. Blijf op de hoogte van nieuw ingeplande data met onze nieuwsbrief.

Wijzigingen in training doorgeven